Betere online vindbaarheid | 4 tips

Betere online vindbaarheid | 4 tips

Ieder bedrijf wil snel gevonden worden door haar potentiële klanten. Echter weet niet elk bedrijf op welke manieren je kunt groeien in de organische resultaten. Deze manier noemen ze binnen de marketing wereld search engine optimalisation, afgekort: SEO. SEO bepaald in hoeverre je website bovenaan de zoekresultaten getoond wordt. Je kunt dit ook zien als bepaalde regels die Google heeft opgesteld en wanneer je deze volgt, zal de website hoger in de zoekresultaten staan. Wanneer je de volgende 4 tips volgt, zal je website verbeteren op het gebied van SEO.

1. Target de juiste zoekwoorden.

Zoekwoordonderzoek is het proces van het vinden en analyseren van zoektermen die mensen invoeren in zoekmachines met als doel die gegevens voor een specifiek doel te gebruiken. Zoekwoordonderzoek kan zoekopdrachten blootleggen die u wilt targeten, de populariteit van deze zoekopdrachten, hun moeilijkheidsgraad en meer. Bedenk ongeveer tussen de 5-10 zoekwoorden en ga deze vervolgens onderzoeken. Het zoekwoord met het meeste potentieel wordt je hoofdfocus.

2. Gebruik zoekwoorden in je titels.

Google analyseert altijd de titels op je website en neemt dit mee binnen de SEO-ranking. Wanneer een website haar doel zoekwoorden binnen de titels verwerkt, zal dit direct ervoor zorgen dat je website beter rankt met het desbetreffende zoekwoord.

3. Verwerk binnen de Meta-description de zoekwoorden.

De meta-description is de korte tekst van meestal enkele zinnen die je in de zoekresultaten ziet staan. Het is een soort samenvatting van wat je op die pagina aan informatie vindt. Om deze reden is het ook belangrijk om je focus zoekwoord te verwerken binnen deze Meta-description.

4. Comprimeer en hernoem bestanden op de website.

Google vindt het ook belangrijk dat je website snel laadt. Om deze reden vindt Google het belangrijk dat bestanden op de website zo klein mogelijk zijn. Wanneer je de huidige bestanden verkleint, d.m.v. compressie, zal Google je website hoger laten ranken. Verder neemt Google ook de bestandsnaam die geüpload is mee in de resultaten. Om deze reden is het belangrijk om de bestanden de juiste naam te geven, kleiner te maken en vervolgens te uploaden op je website.
Door het volgen en toepassen van deze vier regels, zal je website beter vindbaar zijn binnen Google.
Terug naar blog